Richtinggevoel helpt je richting je doel

De Training Coachingsvaardigheden helpt docenten om beter het gesprek aan te gaan met de leerling. En het eigenaarschap van het leerproces daar te leggen waar het hoort: bij de leerling*.

Zeker wanneer je als docent de rol hebt van Loopbaancoach, Studieloopbaanbegeleider, Decaan, Stagebegeleider of soortgelijke rol is het belangrijk om de juiste gesprekstechnieken toe te kunnen passen. Steeds afhankelijk van de persoon, de situatie en het doel van het gesprek.

*: waar 'leerling' staat mag ook 'student' worden gelezen

De training geeft jou de vaardigheden om, ook de lastige, gesprekken op een prettige en effectieve manier te kunnen voeren. De training is ingedeeld in 3 samenhangende peilers:

Training

De bijeenkomsten van de training zijn voornamelijk bedoeld om theorie en modellen aan te bieden. En om daar in een veilige en begeleide omgeving mee te oefenen. Deze oefening is de eerste aanraking met de methoden / vaardigheden. Verdere verdieping vindt plaats in intervisie en door middel van het oefenen in de praktijk.

Intervisie en oefenen

Tussen de trainingbijeenkomsten door, meestal zit er 3 tot 4 weken tussen, wordt er geoefend. Eerst kan in een veilige omgeving met collega's die ook de training volgen worden geoefend. Dat gebeurt in de intervisie-groepen. Daarna zal ook al snel de oefenen in de praktijk gebeuren, met de leerling.

Er is in de training ruimte voor eigen casuïstiek. Die kan niet alleen in de intervisie besproken worden, ook in de trainingsbijeenkomsten zelf wordt met eigen casuïstiek gewerkt.

Persoonlijke begeleiding

In 1-op-1 coachingsgesprekken helpen we je met je specifieke persoonlijke doel en de uitdagingen hierbij. Uitgaande van jouw eigen stip op de horizon kijken we naar wat voor jou nodig is op alles Logische Niveaus. In de gesprekken verdiepen we de kennis en vaardigheden van de training verder. En kom jij tot een rationeel èn gevoelsmatig kloppend plan om jouw doelsituatie te gaan bereiken.

Resultaat:

 • je beheerst meer gesprektechnieken en hebt meer coachingsvaardigheden èn je weet wanneer die je het beste in kunt zetten
 • je weet wat jouw voorkeursstijl van coachen is, die bij jou past
 • je stimuleert de leerling om zelf de regie te nemen, het eigenaarschap ligt bij de leerling
 • je hebt een beter beeld van jouw eigen why en kunt daarom betere keuzes maken

Reacties van deelnemers:

 • "concreet, praktisch en werkt naar een duidelijk doel"
 • "ruimte voor inbreng vanuit de groep deelnemers, zo nodig wordt het programma hierop aangepast"
 • "ik heb dingen nu weer helemaal op de rit, en dat is vooral dankzij de training"
 • "kundige trainers"
 • "gestructureerd en duidelijk"
 • "zinvol, constructief, positief"
 • "prettig en leerzaam, een hele verrijking"

"Je ziet het pas als je het doorhebt"

Johan Cruijff


Deze training wordt verzorgd door twee kundige en ervaren trainers; Herma Wichman en Guy van Wunnik. Voor meer informatie over de training of de trainers kun je vrijblijvend contact opnemen via:

guy@richtinggevoel.nl of

06-22741356